Richard Broer

Als ervaren directeur | manager | bestuurder heb ik brede kennis en ervaring op zowel het commerciële als ook op het technische vlak. Deze kennis en ervaring zet ik graag in om andere mensen cq. bedrijven verder te helpen op het gebied van algemeen management en commercieel management. Mijn kracht ligt in het structureren van organisaties die dit een beetje zijn kwijtgeraakt.

Expertise

Techniek

90%

Commercie

90%

Ondernemerscoach

85%

Interim

90%

Directievoering

87%

Algemeen management

95%
Gewerkt met o.a.

In de spotlights

Sales Marketing Stress Test

Verkoop en marketing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen in menige organisatie de kern van de activiteiten. Juist daarom levert een analyse van beide aspecten het beste beeld op om tot concrete oplossingsrichtingen te komen, waarmee de geringe investering in een scan snel wordt terugverdiend. De Sales Marketing Stress Test is een uniek en beproefd (ruim 150 keer toegepast) meetinstrument waarmee cruciale aspecten van jouw organisatie en met name van de verkoop- en marketingafdelingen worden geanalyseerd.

Partner Kwaliteiten

Ik ben een ervaren directeur | manager | bestuurder met brede kennis en ervaring op zowel het commerciële als ook op het technische vlak. Deze kennis en ervaring zet ik graag in om andere mensen cq. bedrijven verder te helpen op het gebied van algemeen management en commercieel management. Ik heb veel ervaring in het structureren van organisaties die dit een beetje zijn kwijtgeraakt. Daarbij ben ik zelf startend, hands on en praktisch ingesteld.

Commercieel proces

Je gaat het pas zien als je het door hebt’ zei wijlen Johan Cruijff ooit en dat is met Commercie niet anders. Wie zonder visie onderneemt is stuurloos. Uit eigen ervaring weet ik dat er te vaak naar eigen goeddunken wordt gehandeld en dat bij lang niet iedereen duidelijk is waar hij of zij voor staat opgesteld. Ook de rollen van marketing en sales zijn niet altijd duidelijk gedefinieerd terwijl ze toch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en vormen in menige organisatie de kern van de activiteiten. Door hier een duidelijke structuur in aan te brengen en te sturen op meetbare activiteiten die leiden naar resultaat worden hogere omzetten en verbetering van de marge gerealiseerd. ‘Als je goede informatie hebt, is de kans dat je goede beslissingen neemt vrij groot’

Leiderschap

‘Op het moment dat je je sport volledig beheerst, wordt je leiderschap makkelijker, want je houdt tijd over om iemand te helpen.’ Als een echt mensen mens help ik graag andere verder of op weg. Ik geloof dat iedereen zijn kracht heeft maar dat dit dan wel tot wasdom moet kunnen komen. Ik ben een echte teamplayer die ook in staat is een team te kweken. Als leider ben ik gewend diverse leiderschapsstijlen te hanteren, dit afhankelijk van de situatie en het gewenste effect. Streng en direct waar nodig, zacht en empathisch als er aanleiding voor is. Maar altijd met respect naar de medewerker toe.

Ervaring

Ervaring. Dat heb je of dat heb je niet.’ Ervaring is het herkennen van bepaalde situaties en omstandigheden in een vroeg stadium en dan de juiste beslissing nemen. Door mijn ervaring bij meerdere bedrijven, zowel in de corporate omgeving als ook in de MKB-omgeving (familiebedrijven), ben ik snel op mijn plek en weet ook snel hoe ‘de hazen lopen’. Ik ben bekend met de emoties die er vaak spelen en weet hier ook mee om te gaan. Ik durf het gesprek met de ondernemer aan te gaan en daar waar nodig een spiegel voor te houden.

Kom in contact met mij

Ik ben in te zetten als businesscoach, interim manager en daar waar (directe)interventie wenselijk cq. noodzakelijk is.